Monday, August 12, 2013

Betekintés a szirén mosolya mögé - avagy merre tart a Siren Smile


Az első téma megkerülése erősen javasolt, ha nem akar az ember egy unalmas interjút készíteni, de nálatok indokolt megkérdezni, hogy mi is a SIREN SMILE, hiszen elég kurtán nyilatkoztok a banda oldalán arról, hogy több formációban is működött a zenekar. Azt már tudjuk, hogy ismét aktív a zenekar, de mi is ennek az előzménye?
A zenekar 2011. augusztusában alakult, Zoli írogatott számokat, melyeket megmutatott Viktornak és Tamásnak, és a végén megegyeztünk, hogy alapítunk egy zenekart, melynek később Siren Smile lett a neve Viktor ötlete miatt. Ehhez kellett egy dobos és egy énekes is természetesen. Sok dobos megfordult már a zenekarban, de egyik sem állt úgy a dolgokhoz, ahogy mi szerettük volna. Nem régiben jött az ötlet, hogy Krisztiánnal zenéljünk, és mivel neki tetszettek az alapok, így találkoztak az elképzeléseink.
Eredetileg is Ricsivel kezdtünk zenélni, de a távolság miatt először abbamaradt, jött egy új énekes, akivel felvettük az első számunkat, a "Grime of the Earth"-t, de később vele sem találtuk meg a közös hangot, így mikor Krisztián elvállalta a dobos szerepét, újra felkértük Ricsit, és így alapult meg a mostani formáció.
Mit várhat a halandó zenerajongó a mostani felállástól? Milyen stílusú zenét írtok? Miben különböznek az új dalok a már korábban megismert számtól?
Mindenki nagyon lelkes, és nagy erőkkel dolgozunk a számokon, hogy ez mindenkinek elnyerje a tetszését. Alapvetően metalcore alapokkal dolgozunk, de próbáljuk hangszerarzenállal is színesíteni a zenénket. Különbözni talán annyira nem különbözik a többi szám a Grime-tól, mivel úgy vagyunk vele, hogy egy lemeznek a hangulata egységesnek kell, hogy legyen. 
Egy kislemezen dolgoztok épp. Hol tartotok most? Hány új szerzemény kerül az EP-re? Mi az ami elmondható eddig róla és milyen téma köré épül majd és hol rögzítitek/ keveritek majd?
Három teljesen új szám fog kerülni az EP-re, de a már ismert "Grime of the Earth" egy újabb verziója is helyet kap a korongon. Jelenleg a számok véglegesítésénél tartunk. A szövegek személyes tapasztalatokat írnak le. A felvételékért és a keverésért Tóth Gábor a The Southern Oracle/ The Banished-ből felel.
A banda külső megjelenése is változott. A logo már új, de a lemezhez kötődő minden dizájn-témát is profira bíztátok tudtommal. Miért pont a Hartproject?
Facebookon találtunk rá Bakonyi Örs-re, akinek a munkái nagyon tetszettek nekünk, így egyértelmű volt, hogy ő fogja tervezni nekünk az arculatot.
Még mindig az EP-nél leragadva: készültök-e valami plusszal, valami meglepetéssel (hülye kérdés, mert ha elmondjátok, akkor már nem meglepetés ), lesz-e esetleg videó klip, vagy szöveges videó, ahogyan azt a korábbi szám esetében is tettétek?
Ez maradjon meglepetés :)

Gondolom a fellépések sem szorulnak háttérbe. Hova-merre terveztek koncerteket? Van-e esetleg olyan banda, akikkel kimondottan szeretnétek együtt fellépni?
The Devil Wears Prada-val természetesen bármikor játszunk szívesen :D ! Viccet félretéve, Tavaszra tervezünk egy kisebb hazai turnét, de erről részleteket még nem szeretnénk elárulni :) 
És végül ahelyett, hogy megkérdezném, hogy kinek ki a zenész példaképe, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek melyik magyar banda a 2013-as év eddigi legszimpatikusabb és legszínvonalasabb produkciót nyújtó csapata?
2013 legkiemelkedőbb bandája egyértelműen a Subliminal Merger, hatalmasat pusztítottak a debüt albummal.

No comments:

Post a Comment