Thursday, October 24, 2013

Beyond all what's Denied: Ígéretes bemutatkozás az 'Exitus' EP-vel


Ismét új banda a láthatáron, nevezetesen a "Beyond all what's Denied". Persze ha a banda mögé nézünk, akkor láthatjuk, hogy nem egy kósza ötlet volt a zenélés, hiszen évek óta érlelődik az a kislemez, ami az ismeretlenség erejével kellemes meglepetéssel szolgált annak, aki valahogyan mégis rábukkant. Ez a bemutatkozásuk pedig ígéretes és szimpatikus, nem véletlen tehát, hogy utánajártunk a zenekarnak, és Danit (ének/ gitár) faggattuk ki.Ha jól látom a banda nem most kezdett együtt zenélni, legalábbis erről árulkodik, hogy 2010-et jelöltétek meg indulásként, sőt Denied! néven elég aktívan tevékenykedtetek. Mégis mikorra tehető a jelenlegi felállás kialakulása és hogyan jutott el a banda a megalakulás ötletétől a mostani kislemezig?

Volt egy kis előzménye a dolognak azelőtt is hogy csatlakoztam volna, hallottam a többiektől papírhangszeres haveri buliról még a nagyon kezdetekből, amikor megismertem a srácokat, volt aki 12 éves volt közülük, 2010 februárjában jöttem én, és kezdtük komolyan venni a dolgokat, aztán apám kollégája felkeresett, hogy zenéljünk nekik egyet (Sitting Bull RB) mi meg mentünk, megkaptuk mi volt jó mi nem, és elkezdődött, írtunk gyakoroltunk, egy véletlen miatt kiderült, hogy valamennyire konyítok az énekléshez így lett tiszta vokál is, a kislemez kb. egy év alatt kupálódott ki ilyenre amilyen most.


Az EP-re 4 dal került fel. Hány saját szerzeményetek van, és miért pont ezeket a dalokat választottátok? Mióta dolgoztok ezen a kislemezen?

Azt hiszem ezt sikerült az egyes pontban véletlenül megválaszolni :D Pillanatnyilag 2 szám lóg a levegőben és olyan 4-5 van, amit elvetettünk régebben, élőben sem játsszuk őket, kicsit gagyik lettek :D
A korongra került egy feldolgozás is, nem is egy akármilyen dalé. Ennek mi az oka, hogyan született ez az ötlet?

Mire csatlakoztam az akkor még "Sufferer Souls" nevű kis csapathoz, már megvolt nekik majdnem jelen állapotában ez a szám, én csak egy kicsit belenyúlkáltam itt ott, feltételezem, az akkor már meglévő billentyűs ötlete volt a Requiem feldolgozása.A kislemez a FlagShip Studio falai között készült el. Nem az első feltörekvő banda, aki őket választotta, ráadásul sikeresen. Ti miért döntöttetek a FlagShip mellett, miért ajánlanátok őket másoknak is?

Nekünk a Coldharbour Lane egyik tagja mutatta a FlagShipet, megmutatták a kislemezüket, elmesélték élményeiket, és úgy döntöttünk hosszas keresgélés után, hogy felkérjük. Remek munkát végzett és nagyon jól éreztük magunkat a közös munka során, nem egyszer volt, hogy a napi rutin reggel 8tól hajnal 3ig való munka volt.
A hanganyag mellett odafigyeltetek a látványelemekre is: borító, videó, banda logó. Ebben ki segített és hogyan születtek meg?

Egy ismerősünk Szabados Zsolt (MF Workshop) akit felkértünk a borító elkészítésére, elképzelés volt több is, és végül az utolsó pillanatban e mellett a variáció mellett döntöttünk, kétségtelen, hogy remek munkát végzett, az animáció elkészítése már egy másik történet, de ebben is Zsolti illetve egy barátja keze volt benne :)
A zenekar oldalát nézve eddig főként talán baráti körben, szűkebb társaságban volt ismert a bandátok, az EP kiadásával nyittok most szélesebb kör felé. Ez tudatos, vagy csak egyszerűen nem tartottátok fontosnak a "felhajtást" és a kész anyaggal szeretnétek "betörni" a köztudatba?

Ki ne szeretné, ha a saját műve sokak által elismert lenne? Főként baráti kör járt koncertjeinkre is igen, illetve azoknak a barátai, és szép lassan bővülgetett azért a kör. Mondható tudatosnak a nyitás nagyobb közönség felé, a kész anyaggal való megjelenésre meg annyit csak, hogy fontosnak tartjuk az "első benyomást" és ez a zenére is vonatkozik, remélem elértük vele a célunkat.


Milyenek a visszajelzések eddig a kislemezről? Mit vártok tőle és mik a terveitek a jövőre nézve? Lesz-e klip, sok koncert, nemzetközi karrier? Hogyan tovább?

A visszajelzéseknek hála végigvigyorogtam egy egész estét, nagyon jól estek, a többiekkel személyesen még nem beszéltem azóta de biztosan örülnek ők is a dolognak, kaptunk kritikát is, viszont amíg építő jellegű és nem fikázás addig jöhet is nyugodtan. Jövő, ki tudja mit hoz, ennél azért többet kell letegyünk az asztalra bármiféle nemzetközi dologhoz, klip van tervben, nem kell nagy durranásra számítani, de igényességre nyugodtan lehet.. koncert? ha hívnak megyünk :) amíg nem azért hívnak, hogy minket húzzanak le örömmel megyünk.
Élőben láthatók, hallhatók lesztek-e mostanában? Hova kell menni annak, aki koncerten is szeretne találkozni veletek?

Egyelőre nincs tervben koncert, az EP miatt leálltunk, de ismét zajlanak a próbák és állnak össze az új számok, Dürert akarjuk lefoglalni tavaszi szünet környékére és csapatni egy hármas bulit a Coldharbour Lane el és egy ismerősünk bandájával.
Ha nem saját számokon dolgoztok, milyen zenekarokat hallgattok szívesen, van-e esetleg nagy kedvencetek, mely bandák inspirálnak benneteket?

BMTH, jelen repertoár szerint a lyukakat szinte csak BMTH-val töltjük ki, be-becsúszik egy kis Slipknot vagy RATM, nekem mint gitárosnak dalszerzőnek vagy nevezzük ahogy jólesik elég sok inspirációm származik belőlük, mellettük engem még mozgat erőteljesen az ARCHITECTS is, de hát erre a kérdésre szerintem minden tag mást felelne :)

No comments:

Post a Comment